Jadłospis

          Jadłospis         

Od 13.09.2021 do 17.09.2021

 

Poniedziałek

 

Śniadanie

Płatki żytnie na mleku(1,7). Pieczywo mieszane(1), masło(7), pasta z jaj ze szczypiorkiem(3). Owoc – jabłko.

Obiad

Zupa z cukinii(przecierana)-zabielana(1,7,9).schab gotowany siekany w potrawce(1,7),ziemniaki(7), surówka z pora, papryki żółtej ,jabłka i marchwi z koperkiem i sosem jogurtowym(7), kompot owocowy.

Podwieczorek

Kisiel owocowy, wafle ryżowe.

 

Wtorek

 

Śniadanie

Płatki orkiszowe na mleku (1,7). Pieczywo mieszane(1), masło(7), pietruszka zielona, ser żółty(7), papryka czerwona. Owoc – nektarynka

Obiad

Zupa owocowa(wiśniowa) z makaronem- zabielana(1,7).Filet z piersi kurczaka duszone ,siekane z warzywami- z marchewką, groszkiem zielonym,(7) pomidorem, ziemniaki z koperkiem(7), kalafior gotowany. napój  z cytryn i miodu z miętą.),

Podwieczorek

Bułka maślana z dżemem, mleko.(1,7)

 

Środa

 

Śniadanie

Płatki owsiane na mleku(1,7), pieczywo mieszane(1), masło(7), pasta mięsno-warzywna(m.in. zgot. marchewką, zieloną pietruszką). Owoc – melon.

Obiad

Zupa ogórkowa z kiszonych ogórków z ryżem- zabielana(1,7,9), ziemniakami(7). Kotlecik rybny duszony w sosie jarzynowo- pomidorowym,(4,9) brokuł –gotowany polane oliwą z oliwek. Kompot owocowy.

Podwieczorek

Serek twarogowy miksowany z truskawkami i gruszkami(7).

 

Czwartek

 

Śniadanie

Grysik na mleku(1,7).Pieczywo mieszane(1),masło(7) pasta z ryby z dodatkiem twarogu i szczypiorku(4,7), pomidor malinowy. Woda z miodem i cytryną.

Obiad

Barszcz czerwony- zabielany(7,9). Klops mięsny duszony w sosie szpinakowym(7), kasza gryczana(1), żółta fasolka szparagowa gotowana polana oliwą z oliwek. Kompot owocowy.

Podwieczorek

Mus owocowy(jabłkowo –bananowo -wiśniowy), chrupki kukurydziane.

 

Piątek

 

Śniadanie

Płatki wielozbożowe na mleku(1,7). Pieczywo mieszane(1), masło(7), wędlina, zielona pietruszka, papryka żółta, herbata. Owoc – banan.

Obiad

Zupa wiejska z zacierką i warzywami(1,3,7,9).Zrazik z wątróbki drobiowej duszony w sosie własnym, ziemniaki z koperkiem(7), surówka z białej kapusty, marchwi i jabłka z sosem jogurtowym(7). napój z miodem i cytryną.

Podwieczorek

Budyń czekoladowy, mus gruszkowo-malinowy.(1,3,7)

 

Jadłospis w niektórych pozycjach może ulec zmianie ze względu na brak zamawianego towaru.

Szczegółowy wykaz receptur dostępny u intendenta