Jadłospis

Jadłospis   

 14.06.2021r – 18.06.2021r

 

                                         Poniedziałek

                         

alergeny 9,7,3,1

Śniadanie

Grysik na mleku(7). Pieczywo mieszane(1), masło(7), pasta z twarogu(7) z jogurtem naturalnym(7) i szczypiorkiem, ogórek świeży. Owoc- jabłko.

Obiad

Pomidorowa z makaronem(1,3,7). Filet z indyka siekany z warzywami w sosie własnym, ziemniaki purre(7) z koperkiem. Woda z miodem i cytryną.

Podwieczorek

Budyń czekoladowy(1,7), mus wiśniowy.

 

                                                Wtorek

                                    

alergeny 9,7,3,1

Śniadanie

Mleko z miodem(7). Parówka , pieczywo mieszane(1), masło(7), herbata ,paski papryki czerwonej i żółtej,

Obiad

Zupa warzywna z kawałkami rozdrobionego mięsa z szynki(9).

Racuchy(1,3,7). Kompot jabłkowy.

 

Podwieczorek

Truskawki, herbatnik(1)

 

                                               Środa

                                  

alergeny 9,7,3,1

Śniadanie

Płatki kukurydziane na mleku(7). Pieczywo mieszane(1), masło(7) pietruszkowe, dżem jagodowy ,herbata. Owoc -banan.

Obiad

Zupa z zielonego groszku(9). Gulasz z wołowiny(1), kasza gryczana, buraczki. Kompot gruszkowy.

Podwieczorek

Kisiel owocowy, chrupki.

 

                                             Czwartek

                                   

alergeny 9,7,3,1

 

Śniadanie

Płatki jaglane na mleku(7). Pieczywo mieszane(1), masło(7), wędlina drobiowa, pomidor, herbata. Owoc-winogrono.

 

Obiad

Zupa z fasolki szparagowej z warzywami(9). Pulpet drobiowy, gotowany w sosie pietruszkowym(1,7), ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z marchewką , jabłkiem, koprem i oliwy z oliwek. Kompot truskawkowy

 

Podwieczorek

Babka piaskowa(1), kakao(7).

 

                                                  Piątek

      

alergeny 9,7,4,3,1

Śniadanie

Kaszka manna na mleku(7). Pieczywo mieszane(1), masło(7), pomidor ze szczypiorkiem, jajko gotowane(3), herbata. Owoc-nektarynka

Obiad

Barszcz czerwony-krem.(1,7)

Kotlecik rybny duszony w sosie śmietankowym(7), ziemniaki purre(7), brokuł gotowany.

 

Podwieczorek

Mus malinowo- bananowo- gruszkowy z biszkoptem.(1)

Jadłospis w niektórych pozycjach może ulec zmianie ze względu na brak zamawianego towaru.

Wykaz szczegółowy receptur dostępny u intendenta