Jadłospis

  Jadłospis od 18.03.2019 do 15.03.2019r.

 

 

Poniedziałek

18.03.2019

alergeny 9,7,3,1

Śniadanie

Płatki kukurydziane na mleku. Pieczywo mieszane, masło, jajko gotowane, pomidor ze szczypiorkiem. Owoc- jabłko.

Obiad

Zupa barszcz biały z ziemniakami. Gulasz z karkówki, kasza jęczmienna, ogórek kiszony. Woda z cytryną.

Podwieczorek

Budyń waniliowy z musem wiśniowym.

 

Wtorek

19.03.2019

alergeny 9,7,3,1

Śniadanie

Płatki kuskus. Pieczywo mieszane, masło, wędlina drobiowa, pomidor ze szczypiorkiem. Owoc- banan

Obiad

Zupa grysikowa. Kiełbaski rumuńskie, ziemniaki purre, gotowany kalafior. Kompot jabłkowy.

Podwieczorek

Gofry z dżemem owocowym. Ciepłe mleko.

 

Środa.

20.03.2019

Alergeny 9,7,3,1

Śniadanie

Płatki jęczmienne na mleku. Pieczywo mieszane, masło, paprykarz własnego wyrobu. Owoc- gruszka

Obiad

Zupa ogórkowa. Polędwiczka wieprzowa w sosie jarzynowym, ziemniaki, surówka z białej kapusty z koperkiem i jogurtem naturalnym. Woda z cytryną i miodem.

Podwieczorek

Twarożek miksowany z miodem i truskawkami.

 

Czwartek

21.03.2019

alergeny 9,7,3,1

Śniadanie

Płatki ryżowe. Pieczywo mieszane, masło, schab pieczony, ogórek. Owoc-jabłko

Obiad

Zupa selerowa. Filet z piersi indyka gotowany i siekany w potrawce, ziemniaki puree z koperkiem, fasolka szparagowa. Kompot malinowy.

Podwieczorek

Mus bananowo- malinowo- gruszkowy, herbatnik.

 

Piątek

22.03.2019

alergeny 9,7,4,3,1

Śniadanie

Zacierki  na mleku. Bułka  maślana z miodem. Owoc- winogrono.

Obiad

Zupa koperkowa z warzywami. Kotlecik rybny duszony w sosie śmietankowym, ziemniaki puree, surówka z marchwi i jabłka. Woda z cytryną i miodem.

Podwieczorek

Kisiel owocowy, chrupki kukurydziane.

 

Jadłospis w niektórych pozycjach może ulec zmianie ze względu na brak zamawianego towaru.