Jadłospis

Jadłospis

od 26.10.2020 do 30.10.2020

 

Poniedziałek

26.10.2020

alergeny 9,7,3,1

Śniadanie

Płatki jaglane na mleku(200ml), pieczywo mieszane(30g), masło(4g), zielona

pietruszka(2g), wędlina(15g), owoc-jabłko(50g).

Obiad

Zupa z cukinii przecierana -zabielana(200ml), zrazik z wątróbki

drobiowej(45g)duszony w sosie własnym(40ml), kasza jęczmienna(70g), sałatka z

buraczków i jabłek(70g), kompot owocowy(150ml).

Podwieczorek

Galaretka mleczno-waniliowa(150g), mus truskawkowo-bananowy(50g).

 

Wtorek

27.10.2020

alergeny 9,7,3,1

Śniadanie

Kakao na mleku(150ml), pieczywo mieszane(30g), masło(4g),

twaróg(50g)miksowany z dżemem(10g)-porcje, owoc jabłko(50g)

Obiad

Zupa kalafiorowo-brokułowa (przecierana)-zabielana(200ml), pulpet

mięsny(45g)gotowany w sosie koperkowym(40ml), ryż gotowany(70g),

marchewka got. oprószana(70g), kompot owocowy(150ml).

Podwieczorek

Kaszka kukurydziana gotowana na mleku na gęsto(150g), mus gruszkowo- malinowy(50g).

 

Środa.

28.10.2020

alergeny 9,7,3,1

Śniadanie

Płatki owsiane na mleku(200ml), pieczywo mieszane(30g), pasta z ciecierzycy z warzywami(m.in. ze szczypiorkiem, gotowaną marchewką, ogórkiem kwaszonym.-(20g), pomidor(30g).

Obiad

Zupa grysikowa z warzywami(200ml), gulasz mięsny(35g) z warzywami-m.in. z groszkiem zielonym, marchewką, fasolką szparagową(95g), ziemniaki puree z

koperkiem, napój z cytryn i miodu z miętą(150ml).

Podwieczorek

Rogal z dżemem(30g+10g), mleko(150ml), owoc – jabłko.

 

Czwartek

29.10.2020

alergeny 9,7,3,1

Śniadanie

Płatki żytnie na mleku(200ml), pieczywo mieszane(30g), masło(4g), ser

żółty(15g), zielona pietruszka(2g), pomidor(30g).

Obiad

Krupnik z warzywami(200ml), kotlecik rybny(45g) duszony w sosie jarzynowo- pomidorowym(40ml) ziemniaki puree z koperkiem(80g), sałatka z gotowanego

selera i marchwi z jabłkiem z oliwą z oliwek(70g), kompot owocowy(150ml).

Podwieczorek

Kisiel z truskawek (150g), biszkopty(17g).

 

Piątek

30.10.2020

alergeny 9,7,4,3,1

Śniadanie

Płatki wielozbożowe na mleku(200ml), pieczywo mieszane(30g), masło(3g), pasta z jaj ze szczypiorkiem(20g), owoc – jabłko(50g).

Obiad

Zupa koperkowa (200ml), potrawka(50ml) z filetów z piersi

indyka(35g), ryż brązowy(70g), surówka z marchwi, kalarepki i jabłka z jogurtem naturalnym(70g), kompot owocowy(150ml).

Podwieczorek

Mus bananowo- malinowo- jabłkowy(170g), pałki kukurydziane(10g).

Jadłospis w niektórych pozycjach może ulec zmianie ze względu na brak zamawianego towaru.