30.01.2023r.-03.02.2023r.
|
Poniedziałek |
|
Śniadanie |
Płatki jaglane na mleku (1,7). Pieczywo mieszane(1,3), masło(7), wędlina, herbatka. |
|
Obiad |
Zupa szpinakowa z ziemniakami(1,9). Gulasz z piersi kurczaka duszony z warzywami(1,9), makaron świderki(1,3). Kompot owocowy. |
|
Podwieczorek |
Budyń karmelowy(1,3,7), banan. |
|
|
Wtorek |
|
Śniadanie |
Płatki wielozbożowe (1,7). Pieczywo mieszane(1,3) ,masło(7), ser żółty(7), ogórek kwaszony. |
|
Obiad |
Zupa dyniowa-zabielana (1,3,7,9). Bitki ze schabu w sosie śliwkowym(1,7), kapusta czerwona gotowana, kasza jęczmienna(1). Woda z miodem i cytryną. |
|
Podwieczorek |
Ryż gotowany na mleku zapiekany z musem jabłkowym (1,7). |
|
|
Środa |
|
Śniadanie |
Płatki kukurydziane na mleku(7). Pieczywo mieszane(1,3),masło(7),paprykarz-wyrób własny(1,4), herbatka. Owoc-mandarynka. |
|
Obiad |
Zupa koperkowa z drobnym makaronem (1,3,9) . Gołąbki w sosie pomidorowym(1,3,7), brokuł gotowany polany oliwą z oliwek, ziemniaki z koperkiem. Kompot owocowy. |
|
Podwieczorek |
Koktajl jagodowy (7), biszkopty(1,3). |
|
|
Czwartek |
|
Śniadanie |
Płatki owsiane na mleku (1,7). Pieczywo mieszane(1,3), masło(7), jajecznica ze szczypiorkiem(3), herbatka. Owoc-winogrono. |
|
Obiad |
Zupa kalafiorowa z ziemniakami i rozdrobnionym mięsem (1,9). Naleśniki z dżemem owocowym(1,3,7). Woda z miodem i cytryną. |
|
Podwieczorek |
Kisiel brzoskwiniowy(1), wafle ryżowe. |
|
|
Piątek |
|
Kaszka kukurydziana na mleku(1,7). Pieczywo mieszane(1,3), masło(7) , pasta z ciecierzycy z warzywami, herbatka. Owoc-jabłko. |
||
Obiad |
Barszcz czerwony-zabielany (9). Pulpet rybny gotowany w sosie pietruszkowym (1,3,4), fasolka szparagowa gotowana, ziemniaki. Kompot owocowy. |
|
Podwieczorek |
Ciasto marchewkowe(1,3), herbatka do picia. |
Jadłospis w niektórych pozycjach może ulec zmianie ze względu na brak zamawianego towaru.
Szczegółowy wykaz alergenów oraz jadłospis dostępny u intendenta.